Zomerse mini-pelgrimage voor innerlijke pelgrims

Reisdagen op 23, 24 en 25 juli

Volg je eigen pad!

Tijdens deze unieke zomerse innerlijke pelgrimage gaan we drie dagen solo én samen schrijvend op reis.. Het doel van deze pelgrimstocht is zowel de eindbestemming als het onderweg zijn. We reizen met de pen in de hand en gebruiken ons hart als zuiver kompas.

Deze innerlijke pelgrimstocht leidt ons langs bekende én onbekende (pleister)plaatsen. Het boek “Innerlijk Pelgrimeren” is gedurende deze dagen onze inspiratiebron. Materiaal uit het boek wordt aangevuld met unieke creatieve oefeningen, verrassende opdrachten en verschillende mogelijkheden om reisgenoten onderweg te ontmoeten.

Als dit tot je hart spreekt, weet dan, dat je zeer welkom bent op deze innerlijke pelgrimage.

Onderweg maken we gebruik van verschillende werkvormen, zoals

 • pelgrimerend schrijven, solo en samen tijdens de zoomsessies
 • kilometers schrijven
 • jezelf innerlijk eerlijk en liefdevol leren bevragen
 • luisteren naar jezelf en elkaar
 • lichaamswerk (adem, ontspanning en rust, beweging)
 • muziek beluisteren
 • en nog veel meer

Etappe 1
“Labyrint” op vrijdag, 23 juli

 

Praktische informatie en hulp

Je hoeft vooraf geen ervaring te hebben met de bovenstaande werkvormen. Alleen jouw verlangen, om als innerlijke pelgrim te reizen en onderweg te kijken naar wat er in je leeft en door jou beleefd en gekend wil worden, is voldoende. Je ontvangt na inschrijving een aantal praktische tips zodat je jouw innerlijke pelgrimage zo goed mogelijk vooraf kunt voorbereiden.

Tijdens de zoomsessies werken we zowel in de grote groep als in kleine subgroepen. Digitaal is er echt heel mogelijk!!

Ook als je (nog) geen ervaring hebt met Zoom, word je daarin geholpen. Op dinsdagavond 20 juli is er om 20 uur een oefensessie in het gebruik van zoom, zodat je tijdens de pelgrimage je aandacht kunt richten op de inhoud en niet bezig bent met de techniek. Je kunt via deze link alle informatie vinden die je nodig hebt om te komen oefenen. Je hoeft je vooraf niet aan te melden.

Etappe 2
“Hart als kompas” op zaterdag, 24 juli

Reisschema

In de ochtend
is er een zoomsessie van 9:00 – 11:30 uur – met een korte pauze. Tijdens de zoom-sessie is er een gevarieerd aanbod in werkvormen en er is een korte pauze waarin je even kunt bewegen én iets kunt drinken of eten.

In de middag
is er tijd om zelf verder te gaan met het thema. Je ontvangt direct na de zoom een link naar het blog waar nog meer inspiratie en creatieve schrijfopdrachten op je wachten. Niets is verplicht. Het is jouw pelgrimstocht en je kunt die geheel invullen op de manier die op dat moment bij jou past. Ik schat dat de opdrachten ongeveer 1,5 uur van jouw tijd vragen. Er is ook tijd en ruimte om een wandeling te maken, te verstillen en creatief bezig te zijn.

In de avond
is er een leesuurtje via zoom van 20 tot 21 uur. Tijdens dit uurtje heb je de gelegenheid om in een kleine groep ervaringen uit te wisselen en teksten aan elkaar voor te lezen. Het is echt veel meer dan de kers op de taart! Door teksten voor te lezen in de aanwezigheid van een reisgenoot, ontdek je wat je precies hebt geschreven en kun je er zelf betekenis aan geven. In deze kleine groepen geven we elkaar oprechte aandacht en geen feedback.

Wil je alleen het ochtendprogramma volgen?
Natuurlijk kan dit ook. Als je liever niet in de avond wilt deelnemen is dat ook prima, al kan ik écht zeggen, dat het leesuurtje heel veel mooiw aan jouw pelgrimservaring zal bijdragen.

 

Etappe 3
“Reisgenoten” op zondag 25 juli

 

Jij stelt jouw eigen route samen

Bij jouw aanmelding vink je aan welke dagen je wilt deelnemen.

 • Vrijdag 23 juli 2021 – Labyrint (etappe 1)
 • Zaterdag, 24 juli 2021 –  Hart als kompas (etappe 2)
 • Zondag, 25 juli 2021 – Reisgenoten (etappe 3)

 

Kosten

 • € 35 voor deelname aan 1 etappe
 • € 65  voor deelname aan 2 etappes
 • € 95 voor deelname aan 3 etappes

 

Boek Innerlijk pelgrimeren

Bestel je bij jouw inschrijving ook een exemplaar van dit boek,
dan betaalt Shodo de verzendkosten in NL.

 

Aanmelden

Geef op het inschrijfformulier duidelijk aan om welke dagen het gaat. Na de aanmelding ontvang je een bevestiging van inschrijving.

Voor 1 juli 2021 kun jij jouw aanmelding kosteloos annuleren. Dit kan alleen schriftelijk.
Op 1 juli 2021 ontvang je via de mail de factuur. Graag wachten met betalen tot je de factuur hebt ontvangen. Annuleer je na 1 juli, dan betaal je € 10 per etappe.
Annuleer je na 18 juli dan betaal je het volledige factuur, tenzij (na overleg) iemand jouw plaats gaat innemen.

Door je aan te melden voor deze innerlijke pelgrimage geef je aan akkoord te gaan met deze voorwaarden.

 

Ja!! Ik ga mee en schrijf me nu in! (klik hier)

 

Wat heb je nodig?

 1. Pen en papier
 2. Goede internetverbinding voor de Zoomsessies
 3. Camera /microfoon op je laptop of computer
 4. Contact tijdens de Zoomsessies verloopt het beste op een laptop of computer (omdat je een groter beeldscherm hebt), maar het kan ook op een iPad/tablet en zelfs op een telefoon.
 5. De nieuwste versie (5.0 of hoger)  van het software “Zoom” – dit kun je hier gratis downloaden

3 reacties op “Zomerse mini-pelgrimage voor innerlijke pelgrims

 1. Gisela Nirk-Zaalman

  Utrecht,17-07-2021,
  Gisela Nirk-Zaalman geeft zich op voor de innerlijke reis. Ik ben wat laat maar na een bijeenkomst over levensvragen over vasthouden en loslaten heb ik toch de behoefte om mij aan te melden. Het zal onrustig blijven om mij heen . Ik kan geen afscheid nemen want we zijn nog samen. Het leven gaat door. Ik moet ermee omgaan . Het houdt mij bezig. Blij weer een bericht van jou te mogen ontvangen en zo kan ik met de dingen omgaan.

 2. Mary Ludwig

  Ja ik ga zeker mee op innerlijke reis! Dit jaar was ik al begonnen als tussenjaar en had het boek innerlijk pelgrimeren aangeschaft als routeplanner. Een tussenjaar omdat ik volgend jaar 60 word en dit jaar wil gebruiken wat ik in mijn volgende periode nog meeneem in mijn rugzak of achter me laat omdat het niet meer past of dat ik het niet meer nodig heb.
  Wat fijn om deze mini pelgrimage als pleisterplaats te gebruiken. Toeval bestaat niet dat ik nu jouw blog lees!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *