Shodo Schrijfcafé

Maandelijks Schrijfcafé van Shodo

Met heel veel plezier heb ik gedurende tien jaren het maandelijkse Shodo Schrijfcafé begeleid. Wat ik op die eerste keer in januari 2006 niet kon vermoeden was dat er zoveel bezoekers zouden komen én dat er nu bijna 60 schrijfcafés in heel Nederland tot over de grens te bezoeken zijn…

In september 2015 heb ik de begeleiding van het Shodo schrijfcafé overgedragen aan een team van inspirerende vrouwen. Allen hebben bij mij de gecertificeerde training  “Luisteren naar je pen”© gevolgd en hebben inmiddels een hele eigen stijl ontwikkeld. Ik weet zeker dat iedere derde dinsdagochtend van de maand ook door hen een inspirerende schrijfochtend zal worden aangeboden.

 

Het Shodo-Schrijfcafé-Team

Beatrijs van Oorschot Ina Braas Rita Snoek Vera van der Hilst

Algemene Informatie

Het Shodo Schrijfcafé bestaat sinds januari 2006 en wordt iedere derde dinsdagochtend van de maand in het grand café ’t Gulden Vlies, Koorstraat 30 in Alkmaar gehouden. Alle bijeenkomsten staan op zichzelf. Centraal staat de ontmoeting met vrouwen én mannen die van schrijven houden, het uitwisselen van ervaringen en het schrijven a.d.h.v. een concrete korte schrijfopdrachten. Ervaring in het schrijven is niet nodig. Heb je nog niet eerder met anderen geschreven, dan nodig ik je van harte uit om het een keer te proberen.

Agenda

Iedere derde dinsdag van de maand van 10 tot 12 uur – ook in de (school)vakanties!

 • 21 augustus Rita Snoek
 • 18 september Vera van der Hilst
 • 16 oktober 2018 Ina Braas
 • 20 november 2018 Rita Snoek
 • 18 december 2018 Vera van der Hilst

 

Kosten

De prijs is € 15 per persoon.
Dit bedrag is inclusief twee consumpties naar keuze (koffie, thee of fris).
Graag met gepast geld betalen.

 

Inschrijven

Is niet nodig. Je kunt op de dag zelf besluiten of je komt. Er is voldoende plaats.

 

Meenemen

Pen en papier

 

Locatie van het Shodo Schrijfcafé en de routebeschrijving

Schrijfcafés in Nederland, België en La Palma

Geïnspireerd door het Shodo Schrijfcafé zijn er nu bijna 60 locaties bijgekomen. Je kunt hier een complete overzicht vinden. >>

3 reacties op “Shodo Schrijfcafé

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Iedereen is welkom in het schrijfcafé en je hoeft geen schrijfervaring te hebben om te kunnen deelnemen.
   Schrijven doe je daar vooral voor je plezier en om nieuwe inspiratie op te doen. Het gaat er niet om of je goed of mooi kunt schrijven, maar of je kunt luisteren naar je pen en je eerste ingevingen kunt verwoorden op papier. Schrijven gebeurt onder leiding van een cursusleider, die speelse korte opdrachten aanbiedt zodat je met een frisse blik gaat kijken naar jezelf en de wereld om je heen. Zo kan er gewerkt worden met thema’s als schoonheid, vakantie, familie, vriendschap, natuur, creativiteit en nog veel meer. Ik zou zeggen: laat je verrassen en waag de stap door er een keer heen te gaan!

   1. Cobykroone

    Ik wil hetproberen. Het enige wat me tegenhoud is mijn astmatische hoest die zomaar opkomt. Dat stoort denk ik.ik weet nooit wanneer het gebeurt. Is dit een probleem?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *