Shodo Schrijfcafé

Maandelijks Schrijfcafé van Shodo

Met heel veel plezier heb ik gedurende tien jaren het maandelijkse Shodo Schrijfcafé begeleid. Wat ik op die eerste keer in januari 2006 niet kon vermoeden was dat er zoveel bezoekers zouden komen én dat er nu bijna 65 schrijfcafés in heel Nederland tot over de grens te bezoeken zijn…

In september 2015 heb ik de begeleiding van het Shodo schrijfcafé overgedragen aan een team van inspirerende vrouwen. Allen hebben bij mij de gecertificeerde training  Luisteren naar je pen© of andere schrijftrainingen gevolgd en hebben inmiddels een hele eigen stijl ontwikkeld. Ik weet zeker dat iedere bijeenkomst inspirerend zal zijn voor de deelnemers en de begeleiders.

 

Het Shodo-Schrijfcafé-Team

Algemene Informatie

Vanaf oktober 2021 wordt het Shodo Schrijfcafé iedere derde dinsdagochtend van de maand in het eetcafé Pluim, Ritsenvoort 12 in Alkmaar gehouden. Alle bijeenkomsten staan op zichzelf. Centraal staat de ontmoeting met vrouwen én mannen die van schrijven houden, het uitwisselen van ervaringen en het schrijven a.d.h.v. een concrete korte schrijfopdrachten. Ervaring in het schrijven is niet nodig. Heb je nog niet eerder met anderen geschreven, dan nodig ik je van harte uit om het een keer te proberen.

Is Alkmaar te ver weg of lukt het je niet om op de derde dinsdagochtend van de maand te komen schrijven? Dan kun je óók online schrijven op de 4e dinsdagavond van de maand, want dan wordt het Shodo Schrijfcafé per zoom aangeboden.

 

Agenda

Iedere derde dinsdagochtend van de maand van 10:15 tot 12:15 uur – ook in de (school)vakanties!

Iedere vierde dinsdagavond van de maand van 19:30 tot 21:00 uur online via Zoom – ook in de (school)vakanties!

 

Informatie

Mail jouw vraag naar shodoschrijfcafe@gmail.com en je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord van een van de vier begeleiders.

 

Kosten

De prijs is € 15 per persoon in eetcafé Pluim
Dit bedrag is inclusief twee consumpties naar keuze (koffie, thee of fris). Graag met gepast geld betalen.

De prijs voor de zoomversie is € 12,50 per keer

 

Inschrijven

Aanmelden voor het schrijfcafé in Pluim is niet nodig. Je kunt op de dag zelf besluiten of je komt. Er is voldoende plaats.

Aanmelden voor de zoomversie is WEL nodig. Je kunt op de dag zelf besluiten of je komt. Stuur vooraf een mailbericht naar shodoschrijfcafe@gmail.com zodat je tijdig de zoomlink kunt ontvangen om deel te nemen..

 

Meenemen

Pen, papier en gepast geld.

 

Kennismaken met de begeleiders

Olga stelt zich hier aan je voor.
De andere drie leden komen binnenkort aan de beurt.

 

VERZOEK

Heb je ervaring met het Shodo Schrijfcafé?

Zou je dan zo goed willen zijn om hier iets van te delen op het blog? Op die manier help je ons allemaal bij het vinden van nog meer mensen, die net als jij, benieuwd zijn naar wat de ‘weg van het schrijven’ hen persoonlijk zou kunnen brengen!

 


Schrijfcafés in Nederland, België en La Palma

Geïnspireerd door het Shodo Schrijfcafé zijn er nu meer dan 65 locaties bijgekomen, die allemaal hun eigen vorm en werkwijze hebben. Je kunt hier een complete overzicht vinden. >>

5 reacties op “Shodo Schrijfcafé

 1. Henriette Maas

  Even voor de duidelijkheid.
  In december is vanwege de feestdagen het Zoom schrijfcafé op dezelfde dag als het life schrijfcafé!
  En wel op 21 december. Tot dan!

 2. Henriette Maas

  Het thema op 16 november was Hier en Nu. Wel toepasselijk in deze hectische tijd waarin we soms terugverlangen naar vroeger toen alles ‘normaal’ was of verlangen naar de toekomst als alles weer ‘normaal’ is. Maar het enige wat we echt hebben is het Hier en Nu. We schreven over wat ons op dit moment drijft en motiveert. En welke eigenschap ons helpt om in het Hier en Nu te leven. Tot slot maakten we daar een mooi versierde kaart van met een positieve affirmatie die ons kan helpen meer in het Hier en Nu te leven.
  Komende dinsdagavond gaan we online met dit thema aan de gang. Van 19.30-21.00 uur online via Zoom. Kosten € 12,50. Aanmelden hiervoor is noodzakelijk vanwege het verkrijgen van de Zoomlink. shodoschrijfcafe@gmail.com

  En 21 december is er weer een nieuw thema in Eetcafé Pluim. We hopen jullie daar weer te ontmoeten.

 3. olga van dalsem

  Vanmorgen een gezellig live Schrijfcafé bij Eetcafé Pluim mogen begeleiden.
  Met 12 dames hebben we heerlijk samen geschreven en gedeeld. Zo fijn dat dit weer mogelijk was.
  Bedankt dames en we zien jullie graag terug op de volgende derde dinsdag, 16 november, en alle derde dinsdagen daarna.

  Volgende week dinsdagavond 26 oktober is er een Schrijfcafé van 19.30-21.00 uur online via Zoom met ongeveer hetzelfde (maar toch ietsje anders) programma. Kosten € 12,50. Aanmelden hiervoor is noodzakelijk vanwege het verkrijgen van de Zoomlink. shodoschrijfcafe@gmail.com

  1. Nel oomes

   Dag Lia,
   Wij teamleden van Shodo schrijfcafé hopen dat je snel je schrijf cadeautje komt uitpakken.
   Fijn met ons meeschrijven.
   Hartelijke schrijf groeten en wie weet, tot oktober a.s.,
   Nel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *