Shodo Schrijfcafé

Maandelijks Schrijfcafé van Shodo

Met heel veel plezier heb ik gedurende tien jaren het maandelijkse Shodo Schrijfcafé begeleid. Wat ik op die eerste keer in januari 2006 niet kon vermoeden was dat er zoveel bezoekers zouden komen én dat er nu bijna 65 schrijfcafés in heel Nederland tot over de grens te bezoeken zijn…

In september 2015 heb ik de begeleiding van het Shodo schrijfcafé overgedragen aan een team van inspirerende vrouwen. Allen hebben bij mij de gecertificeerde training  “Luisteren naar je pen”© of andere schrijftrainingen gevolgd en hebben inmiddels een hele eigen stijl ontwikkeld. Ik weet zeker dat iedere derde dinsdagochtend van de maand ook door hen een inspirerende schrijfochtend zal worden aangeboden.

 

Het Shodo-Schrijfcafé-Team

Algemene Informatie

Het Shodo Schrijfcafé bestaat sinds januari 2006 en wordt, sinds 2020, iedere derde dinsdagochtend van de maand in het eetcafé Pluim, in de Koorstraat in Alkmaar gehouden. Alle bijeenkomsten staan op zichzelf. Centraal staat de ontmoeting met vrouwen én mannen die van schrijven houden, het uitwisselen van ervaringen en het schrijven a.d.h.v. een concrete korte schrijfopdrachten. Ervaring in het schrijven is niet nodig. Heb je nog niet eerder met anderen geschreven, dan nodig ik je van harte uit om het een keer te proberen.

Agenda

Iedere derde dinsdag van de maand van 10:15 tot 12:15 uur – ook in de (school)vakanties!

 

Informatie

Mail jouw vraag naar shodoschrijfcafe@gmail.com en je krijgt zo spoedig mogelijk antwoord van een van de begeleiders.

 

Kosten

De prijs is € 15 per persoon.
Dit bedrag is inclusief twee consumpties naar keuze (koffie, thee of fris).
Graag met gepast geld betalen.

 

Inschrijven

Is niet nodig. Je kunt op de dag zelf besluiten of je komt. Er is voldoende plaats.

 

Meenemen

Pen, papier en gepast geld

Schrijfcafés in Nederland, België en La Palma

Geïnspireerd door het Shodo Schrijfcafé zijn er nu bijna 60 locaties bijgekomen. Je kunt hier een complete overzicht vinden. >>

10 reacties op “Shodo Schrijfcafé

 1. Olga van Dalsem

  Eetcafé PLUIM is weer gesloten, maar het Schrijfcafé gaat gewoon door! We ontmoeten elkaar via Zoom op de derde dinsdag van de maand, dus schrijf alvast maar in je agenda: 17 november en 15 december.
  Vind je het niet prettig om via Zoom te schrijven? Dan kunnen we het schrijfprogramma naar je mailadres sturen en kan je zelf je schrijfmomentje plannen. Voor €7,50 i.p.v € 15,00, want voor de consumpties thuis moet je zelf zorgen.
  Wij hopen snel iets van je te lezen op shodoschrijfcafe@gmail.com , waar je je kan opgeven.
  namens het schrijfteam, Rita, Henriette, Nel en Olga, van harte welkom!

 2. Olga van Dalsem

  Het Schrijfcafe in Pluim zou deze maand weer live gaan, maar door de sluiting van de horeca kunnen we niet bij Pluim terecht .
  We vinden het heel fijn om toch samen met jullie te schrijven op dinsdag 20 oktober, dus meld je aan op

  shodoschrijfcafe@gmail.com

 3. Olga van Dalsem

  Hoera!
  We kunnen weer samen schrijven in de serre van Eetcafé Pluim. Er is genoeg ruimte voor 20 schrijfliefhebbers met in acht neming van de 1.5 meter afstand. Van te voren wel even aanmelden, zodat we zeker weten dat we niet met teveel mensen daar zitten.
  shodoschrijfcafe@gmail.com
  Tot ziens op dinsdag 20 oktober. Wij hebben er weer zin in. Jullie ook?

 4. Olga van Dalsem

  Hoera!
  We kunnen we samen schrijven in de serre van Eetcafé Pluim. Er is genoeg ruimte voor 20 schrijfliefhebbers met in acht neming van de 1.5 meter afstand. Van te voren wel even aanmelden, zodat we zeker weten dat we niet met teveel mensen daar zitten.
  shodoschrijfcafe@gmail.com
  Tot ziens op dinsdag 20 oktober. Wij hebben er weer zin in. Jullie ook?

 5. Olga van Dalsem

  Door allerlei beperkingen met betrekking tot de corona maatregelen heeft het Schrijfcafé de laatste maanden via Zoom plaatsgevonden.( aanmelden noodzakelijk) .
  Ook in de maand september zal het Schrijfcafé via Zoom plaatsvinden. Hiervoor is aanmelden ook noodzakelijk en kan door een bericht te sturen naar shodoschrijfcafe@gmail.com. Dan ontvangt u een inlogcode en kunt u op dinsdag 15 september meedoen met het Schrijfcafé.
  Wij willen echter zo snel mogelijk weer de derde dinsdag van de maand in PLUIM gaan schrijven en mocht dit lukken, dan laat ik dit via deze weg weten.
  Het aanmelden blijft echter noodzakelijk, ook als we weer naar PLUIM gaan.

  Namens het team van het Schrijfcafé de hartelijke groeten

 6. mariska vlaar

  hallo ik wil graag 15 dec.komen naar het schrijfcafe……………kan dat.
  ik doe ook mee met het schrijfproject etty hillesum,maar kom er niet helemaal uit.
  ik kom voor het eerst.

  1. Christine de Vries Bericht auteur

   Iedereen is welkom in het schrijfcafé en je hoeft geen schrijfervaring te hebben om te kunnen deelnemen.
   Schrijven doe je daar vooral voor je plezier en om nieuwe inspiratie op te doen. Het gaat er niet om of je goed of mooi kunt schrijven, maar of je kunt luisteren naar je pen en je eerste ingevingen kunt verwoorden op papier. Schrijven gebeurt onder leiding van een cursusleider, die speelse korte opdrachten aanbiedt zodat je met een frisse blik gaat kijken naar jezelf en de wereld om je heen. Zo kan er gewerkt worden met thema’s als schoonheid, vakantie, familie, vriendschap, natuur, creativiteit en nog veel meer. Ik zou zeggen: laat je verrassen en waag de stap door er een keer heen te gaan!

   1. Cobykroone

    Ik wil hetproberen. Het enige wat me tegenhoud is mijn astmatische hoest die zomaar opkomt. Dat stoort denk ik.ik weet nooit wanneer het gebeurt. Is dit een probleem?

    1. Vera van der Hilst

     Dat is zeker voor de begeleidsters geen probleem. Het is alleen voor jou lastig. Laat het maar gebeuren. Mocht het hoesten je erg storen, dan loop je even naar buiten. Kom maar terug als het voor jou goed voelt.
     Voel je welkom in het Shodo-schrijfcafé. Ik kijk naar je uit!

     Vera

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *